Fashion is a form of art. Fashion is full of creativity. And when it comes to art and creativity you cannot expect to excel on it without any inspiration guiding through your way. Let’s say, you want to wear a regular denim jeans to the campus. On the back of your mind you think of pairing it with a white t-shirt and sneakers, that’s it. It would be nice. It wouldn’t be extraordinary, but it wouldn’t be bad either. And after scrolling through some pictures on your Instagram feed, you saw a picture of a girl wearing ruffle shirt and a bomber jacket. Suddenly you changed your mind and thinking of adding a bomber jacket to your outfit instead. Why is that? Because seeing how good a bomber jacket look on that girl, it inspires you to go out of your regular thinking zone in styling your day-to-day wear.  And therefor, you’ll look extraordinary than before.

 

Fashion adalah seni. Fashion penuh dengan kreatifitas. Dan kalau sudah bicara tentang seni dan kreatifitas, inspirasi merupakan salah satu hal terpenting dalam hal ini. Misalnya, kamu ingin memakai celana jeans ke kampus. Di dalam pikiran mu, kamu ingin memadukan jeans ini dengan kaos putih dan sneakers. Look ini pastinya tidak akan terlihat buruk, ya hanya biasa – biasa saja. Namun setelah kamu lihat – lihat beberapa foto di feed Instagram mu, kamu menemukan sebuah foto seorang perempuan yang sedang memakai bomber jaket dan atasan ruffle. Tiba – tiba kamu memutuskan untuk menambahkan bomber jaket pada outfit hari itu. Kenapa begitu? Karena setelah melihat betapa bagusnya jaket bomber di perempuan tadi, kamu menjadi terinpirasi untuk keluar dari zona aman dalam style pakaian sehari – hari mu. Dengan begitu, kamu menjadi terlihat lebih dari biasanya.

 

974f4adbc9c8fa31d37684e351b47030.jpg (91 KB)

 

It is important to have your own set of personal style, to be true to your taste and always be your own self. But once in awhile, getting out of your comfort zone and be open to other’s way of thinking and styling is okay. Experimenting with something new is always fun, especially in fashion. And these 4 fashion bloggers could be your new source of inspiration in experimenting with fashion. Let’s check it out together!

 

Memang penting bagi kamu untuk memiliki personal style sendiri, untuk tetap menjadi diri sendiri. Tapi keluar dari zona aman dan terbuka dengan cara lain dalam styling sesekali juga tidak akan menjadi masalah kok. Bereksperimen dengan sesuatu yang baru pastinya bisa jadi menyenangkan, apalagi dalam fashion. Dan 4 fashion blogger ini bisa menjadi sumber inspirasi dalam bereksperimen di fashion. Yuk sama – sama kita lihat!

 

 

Song Of Style - Aimee Song

Aimee_song_of_style_isabel_marant_dress_gold_earrings.jpg (342 KB)

 

Aimee Song is a fashion blogger based in Los Angeles and has been blogging since 2008. She is considered as one of the first successful fashion blogger and also one of the first fashion blogger that I personally read.

 

Aimee song adalah fashion blogger dari Los Angeles dan sudah memulai blogging sejak tahun 2008. Aimee sudah dianggap sebagai salah satu fashion blogger sukses pertama dan juga salah satu fashion blogger pertama yang aku baca.

 

aimee_song_of_style_caroline_constas_skirt_cami_nyc_cami_top_wicker_wings_basket_bag.jpg (892 KB)

aimee_song_of_style_caroline_constas_pattern_skirt_cami_nyc_cami_wicker_wings_basket_bag.jpg (743 KB)

 

The thing is, when internet personalities like Youtuber or Blogger became such a big thing or person, in time their content became too neat and professional. Not that professional is a bad thing. But when talking about a blog or a Youtube channel, I personally like something with a character and personality on the content. And when a content became too professional and neat, it often lost its character and personality. And Song Of Style is not one of those blog who lost their's. Through her success and popularity, Aimee can still manage the relaxed and simplicity yet fashionable and modern vibe in her blog. 

 

Yang menjadi masalah dari internet personalities seperti Youtuber atau blogger adalah, saat mereka sudah menjadi suatu komunitas besar, dengan berjalan nya waktu konten mereka kadang menjadi terlalu rapih dan profesional. Bukan berarti profesional merupakan hal yang buruk. Namun bicara tentang blog dan Youtube channel aku sendiri lebih suka channel atau blog yang memiliki karakter dan ciri khas tersendiri. Dan ketika suatu konten menjadi terlalu rapih dan profesional, kadang karakter dan ciri khas itu sering terlupakan. Dan Song Of Style bukan salah satu blog yang melupakan karakter dan ciri khas mereka. Walaupun sudah sangat sukses dan popular, Aimee tetap berhasil mempertahankan ciri khas blog nya yang santai dan simple namun tetap fashionable dan modern.

 

aimee_song_of_style_rachel_comey_jeans_striped_shirt.jpg (830 KB)

aimee_song_of_style_rachel_comey_jeans_striped_shirt_.jpg (558 KB)

 

And of course, Aimee’s impeccable way of styling her day-to-day wear is also one of the reasons why you should follow her. Aimee her self has more of a casual and relaxed style. So when you’re in need of a daily wear inspiration, Song Of Style is the best place to visit and scroll through. You could also follow her Instagram on (@songofstyle) to see a scoop of her style and inspiring shots of her life. Aimee has reach over 4.6 million followers on Instagram, thanks to her fun and interesting shots of her outfits, food, exotic places and many more.

 

Dan pastinya, kepintaran Aimee dalam styling juga menjadi salah satu alasan kenapa kamu harus follow Aimee. Aimee sendiri memiliki style yang casual dan santai. Jadi kalo kamu butuh inspirasi untuk pakaian sehari – hari, Song Of Style bisa menjadi blog yang pas untuk kamu kunjungi. Kamu juga bisa follow Instagram Aimee (@songofstyle) untuk melihat sekilas tentang style dan kehidupan Aimee yang sangat inspiratif. Follower Aimee di Instagram sudah mencapai lebih dari 4.6 juta followers loh.

 

Click here to head on to Song Of Style.

 

 

Gal Meets Glam - Julia Engel

gmg-ecco-domani-summer-sangria-1009613.jpg (777 KB)

 

Every time I look into Julia’s blog, it always reminds me of the girl next door. Julia’s daily wear is drawn toward soft colors like soft pink, nude and light blue. She is the ultimate feminine girl when it comes to style. I love soft pastel colors but my personal style is not really as feminine and girly as hers. I like to pair a pink shirt with ripped jeans, while Julia would probably pair a pink shirt with a ruffle skirt. Beside our difference in taste, once in a while her sense of fashion tend to inspire me to go out of my comfort zone and embrace the flowery pattern or the pastel colors in my daily wear.

 

Setiap aku melihat blog Julia, pasti aku selalu teringat dengan girl next door. Pakaian Julia sehari – hari terdiri dari warna – warna lembut seperti pink muda, krem dan biru muda. Julia benar – benar perempuan yang feminim kalau sudah bicara tentang style nya. Aku sendiri juga suka warna – warna pastel, tapi personal style ku tidak se feminim Julia. Namun dibalik perbedaan selera kita, sesekali selera style Julia sering menginspirasi ku untuk keluar dari zona aman dan memakai warna – warna pastel atau pola bunga – bunga dalam pakaian sehari – hari.

 

gmg-pink-jcrew-1001088.jpg (740 KB)

gmg-blue-and-white-nice-france-1007523.jpg (840 KB)

 

If you enjoy travel pictures and story, I think you might enjoy reading Gal Meets Glam. Other than personal and fashion related blog post, Julia also often post about her travel around the world. Not only attaching beautiful pictures here and there, she also provides us with the story around the pictures that she took, and can’t forget what dress and shoes she’s wearing that day since Gal Meets Glam is still a fashion heavy blog.

 

Kalau kamu senang melihat foto – foto atau cerita travel, kamu pasti akan senang membaca Gal Meets Glam. Selain hal – hal yang menyangkut fashion atau cerita personal, Julia juga sering mem post cerita tentang travel nya kebeberapa tempat di seluruh dunia. Tidak hanya memasang foto – foto saja, Julia juga memberikan kita cerita dibalik foto – foto yang dia ambil. Dan tidak lupa pula informasi tentang dress dan sepatu yang dia pakai di hari itu, secara Gal Meets Glam tetap sebuah fashion blog.

 

gal-meets-glam-avignon-provence-1001965-1.jpg (783 KB)

gmg-flourish-flower-farm-asheville-nc-1003157.jpg (679 KB)

 

Julia also often shares about her beauty and skincare tips and tricks to her reader. So if girly style, travel stories and beauty tricks are right off your ally, you should definitely follow Gal Meets Glam. There would be 5 content a week for you to read and scroll through. You could also follow Julia’s daily life on her Instagram (@juliahengel), if you’d like.

 

Julia juga sering memberikan beberapa tips dan trik tentang kecantikan dan skincare. Jadi kalau style yang girly, cerita – cerita travel dan tips kecantikan merupakan hal yang kamu senangi, kamu harus banget nih follow Gal Meets Glam. Akan ada 5 konten setiap minggunya untuk kamu baca. Kamu juga bisa follow keseharian Julia di instagram nya (@juliahengel).

 

Click here to head on to Gal Meets Glam

 

 

Margo & Me - Jenny Cipoletti

los-angeles-city-guide.jpg (479 KB)

 

I always feel like Jenny Cipoletti’s style is a mix between Julia’s and Aimee’s. She likes to wear more sophisticated and chic pieces in her outfit while still keeping a feminine touch to her look. Her sense of style is definitely my kind of interest. And who knows, it might be yours too. If that’s the case, you should definitely take Margo & Me a look.

 

Aku selalu merasa kalau style Jenny Cipoletti seperti campuran dari style Julia dan Aimee. Jenny suka memakai fashion pieces yang sophisticated dan chic dengan sentuhan feminim pada outfitnya. Aku pribadi sangat suka dengan selera style Jenny. Dan siapa tahu, mungkin kamu juga senang dengan style Jenny. Dan kalau menurutmu selera Jenny mirip dengan selera kamu, Margo & Me tentunya wajib banget untuk kamu lihat.

 

2U0A5761-2.jpg (451 KB)

2U0A9009-4.jpg (571 KB)

 

You might me be wondering, why Jenny’s blog called Margo & Me when her name is not Margo? Who Margo is exactly? I used to wonder the same thing too. I once thought that Jenny’s name is Margo. But actually, Margo is her French bulldog. She started her blog as a platform for her to show her designs since at the time she was studying fashion design. But then she began to expand her blog into her daily outfit and lifestyle. There weren’t many people doing blogging at the time. But then, Margo & Me got more and more traffic and grew into this big place where people could visit for fashion and lifestyle inspiration.

 

Mungkin kamu agak bingung, kenapa Jenny menamai blognya Margo & Me padahal namanya bukan Margo. Siapa sih Margo? Aku juga sempat berpikir begitu. Bahkan dulu aku pikir Margo adalah nama Jenny. Tapi sebenarnya Margo itu adalah nama dari French bulldog nya Jenny loh! Jenny pertama kali memulai blognya sebagai tempat untuk memamerkan karya design nya, karena disaat itu Jenny sedang menggeluti fashion design. Kemudian, Jenny mulai memperluas blognya dengan mem post outfit dan keseharian nya. Pada saat itu, belum banyak orang yang melakukan blogging. Dengan berjalan nya waktu, Margo & Me mulai meraih banyak pembaca hingga tumbuh menjadi suatu komunitas besar dimana orang – orang mencari inspirasi untuk fashion dan lifestyle.

 

fall-fashion-color-scheme.jpg (2.76 MB)

Cibelle-Levi-x-Jenny-Cipoletti-_-Blog_FORAYboat__6.jpg (606 KB)

 

Other than fashion, Jenny has always been passionate in writing. Fashion blogging is definitely the right job for her to pursue. We can definitely notice in every post she published in Margo & Me that she truly loves what she does. You can see the character she gives into every single word and pictures on her blog. I think Margo & Me is definitely worth it for you to check out. Don’t forget to also take a look of Jenny’s Instagram (@margoandme).

 

Selain fashion, Jenny juga selalu memiliki passion tersendiri terhadap menulis. Fashion blogging tentunya merupakan pekerjaan yang cocok untuk ia geluti. Bisa kita lihat dari setiap post yang sudah di terbitkan di Margo & Me bahwa Jenny memang benar – benar mencintai pekerjaan nya. Dari setiap kata dan foto di blog nya, bisa kita lihat bagaimana Jenny memberikan karakternya pada setiap tulisan. Tentu nya Margo & Me sangat layak untuk kamu baca. Dan jangan lupa pula lihat – lihat Instagram Jenny (@margoandme) ya!

 

Click here to head on to Margo & Me

 

Olivia Lazuardy

DSC00112.jpg (946 KB)

 

Last but certainly not least, let’s talk about Olivia Lazuardy. Olivia is actually based here in Indonesia, precisely Jakarta. She started Olivialazuardy.com in 2013, and has grown into one of the most looked up digital fashion influencer in Indonesia. Other than her blog, she also have a Youtube channel which she uses as another way to communicate and educate her follower about fashion and style.

 

Dan yang terakhir, ada Olivia Lazuardy. Olivia ini tinggal di Indonesia loh, tepatnya di Jakarta. Olivia memulai Olivialazuardy.com pada tahun 2013, dan sekarang dia sudah menjadi salah satu digital fashion influencer terpandang di Indonesia. Selain memiliki blog, Olivia juga memiliki Youtube channel yang ia jadikan sebagai tempat untuk berkomunikasi dan mengedukasi follower nya tentang fashion dan style.

 

DSC02719.jpg (907 KB)

DSC03558.jpg (694 KB)

 

Other than getting more personal and in depth about her personal lifestyle, instead she tends to write about fashion's tips and tricks. From how to wear high heels without the pain, her ways of pairing turtlenecks to her staple winter fashion. With following Olivialazuardy.com you certainly will learn a lot about fashion in general.

 

Dibanding menulis post tentang kehidupan personal atau sehari – hari, Olivia lebih memilih untuk memberi tips dan trik tentang fashion dalam blognya. Mulai dari bagaimana cara memakai high heels tanpa rasa sakit, cara Olivia dalam memadukan turtleneck sampai winter fashion kesukaan Olivia. Dengan memfollow Olivialazuardy.com kamu pastinya akan belajar banyak tentang fashion.

 

DSC01865.jpg (799 KB)

OliviaLazuardy-1.jpg (900 KB)

 

Olivia’s style is what you could call feminine and chic. She tends to wear more of a clean cut and sophisticated look. You could definitely steal her style for a day to the office or a dinner with family. Besides her blog, Olivia also likes to shower her Instagram feed with her chic outfit. A quick visit to her instagram (@olivialazuardy) could definitely bring some inspiration to the surface.

 

Style Olivia sendiri bisa dibilang feminim dan chic. Olivia lebih sering memakai look yang sophisticated dengan clean cut pieces. Kamu pasti nya bisa mencontek style Olivia untuk pergi ke kantor atau dinner bersama keluarga. Selain blog, Olivia juga sering membanjiri Instagram dengan outfit – outfit nya. Quick visit ke Instagram Olivia (@olivialazuardy) tentunya bisa memberi inspirasi – inspirasi baru untuk kamu.

 

Click here to head on to Olivialazuardy.com

 

Pictures from Songofstyle.com, Galmeetsglam.com, Margoandme.com and Olivialazuardy.com.

 

 

Written by: Feybien Ramayanti