When you have literally nothing to do, binge watching movies or TV shows on your laptop could be the way to go. At least, that’s what I always do when I have nothing else to take care of, or when I simply don’t bother to take care of anything. The thing is, choosing a new series to start is always the hardest thing. There are pretty much a dozen TV Series that I’ve watch about one to two episodes of the series and then I just left it behind. When it takes more than two episodes for me to actually enjoy the plot, the story and the character, I just assume it’s not worth it to watch. And not all high rated TV Series are as good as everyone says they are.  Sometimes those under rated ones turns out to be so good, that without realizing I’ve finished the first season in one day. That’s why today I would like to share to you my ultimate top 5 under rated series to watch.

 

Disaat kamu gak tahu mau ngapain, nontonin film atau TV show di laptop bisa jadi solusinya. Ya, nonton selalu jadi pilihan utama ku kalau lagi gak tahu harus ngapain atau lagi gak pengen aja ngapa – ngapain. Yang jadi masalah, milih serial baru untuk ditonton itu selalu susah. Sudah ada banyak banget TV serial yang aku tonton paling cuma satu sampai dua episode saja. Karena kalau serial butuh lebih dari 3 episode untuk buat aku tertarik, aku langsung menganggap bahwa TV serial itu gak begitu bagus. Dan gak semua TV serial yang punya rating tinggi berarti sebagus yang orang – orang bilang. Kadang TV serial yang punya rating lebih rendah justru bisa buat aku seneng banget nonton nya sampai gak sadar kalau udah menghabiskan satu season dalam satu hari saja. Itu kenapa, hari ini aku akan membagikan koleksi – koleksi tv serial favorit ku yang memiliki rating kurang tinggi untuk kalian tonton.

 

Scream

(IMDB: 7.3/10)

2015 - ….

e67fc476c289d378a60830c41ea1a9a6.jpg (55 KB)

 

If you’re a fan of the hit horror or thriller franchise Scream, you must love this adaptation too. It’s basically the same slasher story, where there’s a serial murderer who wear this famous “scream” mask, and wandering around terrorizing this group of high school students. 

 

Kalau kamu suka film horror atau thriller terkenal yaitu Scream, kamu pasti juga suka serial adaptasinya ini. Serial ini secara umum punya plot yang hampir sama, dimana ada seorang pembunuh berantai memakai topeng “scream” dan meneror sekelompok anak SMA. 

 

70be9e2dc5b5eda6c6a8eac2c97bbe01.jpg (28 KB)

MV5BMTg1OTQ0MjA5OV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjUzMjA3NjE@._V1_SY1000_CR0,0,642,1000_AL_.jpg (63 KB)

 

The first time I heard about this TV series, I’m a bit confused. In slasher movies, typically the movie always ends in the death of everybody. You know, there’s no happy ending. So, if you make a slasher TV series, is the show only gonna consist of the murderer murdering people and end when everybody dies already? I mean, isn’t that a bit boring? But honestly, after I watched the serial, it’s actually not boring at all. Since they don’t have to merge the story and the plot into only 2 hours duration, they can get every detail of the plot and not end the story in a hurried. We have time to guess which one is the murderer, which one is going to be murdered, etc. It’s a bit similar to Pretty Little Liars.

 

Pertama kali dengar tentang TV serial ini, aku agak bingung sih. Di film – film slasher kayak gini biasanya film berakhir saat semua orang sudah di bunuh, tanpa happy ending. Nah, kalau dibuat slasher tv serial, berarti apa isi dari serial ini cuma si pembunuh ini bunuh – bunuhin semua orang? Apa gak jadi ngebosenin? Tapi ternyata, serial ini gak ngebosenin sama sekali. Karena cerita nya gak harus di satuin dalam durasi 2 jam saja, jadi mereka bisa memberi setiap detail plot nya dengan cermat dan ceritanya tidak diburu – buru. Kita jadi punya waktu yang cukup untuk pelan – pelan menebak siapa pembunuh nya, siapa yang akan di bunuh, dll. Serial ini agak mirip dengan serial Pretty Little Liars.

 

MV5BZDFiNGJiZDctNjM3ZS00NThmLTkwNzktYTc4ZjliYTc1M2NkXkEyXkFqcGdeQXVyNjU4MjYzMjk@._V1_.jpg (128 KB)

 

Cast:

Willa Fitzgerald as Emma Duval

John Karna as Noah Foster

Carlson Young as Brooke Maddox

Bex Taylor-Klaus as Audrey Janson

Amadeus Serafini as Kieran Wilcox

Tom Maden as Jake Fitzgerald

 

Reign

(IMDB: 7.6/10)

2013 – 2017 (4 Seasons)

 220c82238647a88259ab79cb4eec6602.jpg (101 KB)

 

Reign is a TV Series based on the life of The Queen of Scotland, Mary Stuart. She reigned over Scotland in 1542 to 1567. It is a historical fiction story, but do not worry it is not boring at all. Even though you’re not a fan of historical fiction, you might still enjoy this series because it tells not only about politic, but also about Mary’s life in general. We could see how beautiful, decent, and graceful she is as a person and how strong, brave and powerful she is as a queen. This TV series start when Queen Mary was only 19 year old, so the show is suited for younger audience.

 

Reign adalah TV serial yang diadaptasi dari kehidupan Ratu Scotland yaitu, Mary Stuart. Mary berkuasa di Scotland dari tahun 1542 sampai 1567. Serial ini merupakan cerita sejarah, tapi tenang saja, gak ngebosenin sama sekali. Walaupun kamu gak begitu suka sejarah, kamu bisa tetap nonton serial ini karena serial ini gak hanya menceritakan tentang politik tapi juga kehidupan Mary sebagai orang yang baik, anggun, cantik, dan sebagai ratu yang berkuasa, berani dan kuat. TV serial ini juga menceritakan Mary saat dia masih berumur 19 tahun, jadi cocok di tonton untuk kalian – kalian yang masih muda.

 

MV5BZDRiYTE1ODEtZmNjOS00MjgyLTlmYzktYmNkMDc0ZGYxYjQ0XkEyXkFqcGdeQXVyNjc5Mjg0NjU@._V1_SY1000_CR0,0,665,1000_AL_.jpg (167 KB)

MV5BMTA4NzA4Nzk0MzReQTJeQWpwZ15BbWU4MDc2NjU1Mjcx._V1_.jpg (465 KB)

 

Cast:

Adelaide Kane as Queen Mary Stuart

Megan Follows as Queen Catherine de’ Medici

Toby Regbo as King Francis II

Torrance Combs as Sebastian

 

Ghost Whisperer

(IMDB 6.4/10)

2015 – 2010 (5 Seasons)

30a9bfe69b061d8a78748b1ddc6b63e7.jpg (79 KB)

 

For those who are not a fan of horror movie, do not skip this one just because it says “Ghost” Whisperer. It is not a horror TV Series. Well, it tells a story about a girl who could see and talk to ghosts. But it’s not really scary at all. The ghosts looks like regular humans and they don’t really do scary stuff, so there’s nothing to worry about. 

 

Buat kalian yang gak suka nonton film horror, jangan langsung gak mau nonton serial ini karena judulnya. Serial ini bukan seperti serial horror lainnya. Serial ini menceritakan tentang seorang perempuan yang bisa melihat dan berbicara dengan hantu. Tapi gak serem sama sekali kok. Hantu nya terlihat seperti manusia biasa, jadi gak ada yang perlu dikhawatirkan

 

f231cee13fbc5b598d3a48bbc4366b97.jpg (79 KB)

 

Ghost Whisperer is basically a story about Melinda Gordon who has a “gift” or the ability to talk with the spirit of the dead people. Beside being the owner of an antique shop, Melinda also has a side job which is helping ghosts who’s wondering around with unfinished business and resolve their problem so they can pass on to the other world.

 

Ghost Whisperer menceritakan tentang Melinda Gordon yang memiliki kelebihan yaitu bisa berbicara dengan roh orang – orang yang sudah meninggal. Selain memiliki toko antik, Melinda juga sering membantu roh – roh berkeliaran yang memiliki urusan yang belum selesai sehingga mereka bisa kembali kea lam nya.

 

18973692.jpg (217 KB)

 

Cast:

Jennifer Love Hewitt as Melinda Gordon

David Conrad as Jim Clancy

Camry Manheim as Delia Banks

 

Witches of East End

 (IMDB 7.6/10)

2013 – 2014 (2 Seasons)

366ce6cf8e5cd676dc4485bf64687f90.jpg (97 KB)

 

This was one of my favorite show to watch, but then it got cancelled after only two seasons. If you ever watched a TV Series called Charmed, Witches of East End reminds me a bit of Charmed.  But the magic system in general is similar to witch magic on The Vampire Diaries.

 

Serial ini adalah salah satu serial favorit ku, tapi sudah di cancel setelah dua season tayang. Kalau kalian pernah nonton TV serial Charmed, nah Witches of East End agak mirip dengan serial Charmed. Tapi sistem magic nya lebih mirip dengan magic di The Vampire Diaries.

 

3550dbda42adaff6a285c1020550770e.jpg (53 KB)

 

Just like the title of the show, it tells a story about a mother and her two daughters who are powerful and immortal witches. In the beginning of the story the daughters didn’t even know that they’re witches. Because their mother wanted to live quietly and normally as normal humans does. At first I am intrigued by this show because it stars Jenna Dewan Tatum. But then, after I actually watch the show I am already hooked after one episode. It’s ashamed that the show got cancelled after only a moment. 

 

Sama seperti judulnya, serial ini menceritakan tentang seorang ibu dan dua anak nya yang merupakan penyihir yang sangat kuat. Di awal cerita kedua anak tersebut tidak tahun bahwa mereka adalah seorang penyihir. Karena sang ibu ingin tinggal tenang dan normal seperti manusia normal pada umumnya. Awalnya, aku tertarik dengan serial ini karena ada Jenna Dewan Tatum. Tapi, setelah benar – benar nonton serial ini aku langsung ketagihan setelah nonton satu episode saja. Sayang sekali serial ini sudah di cancel.

 

11a921f7d181c073a7f4df90c3f2cd39.jpg (67 KB)

 

Cast:

Julia Ormond as Joanna Beauchamp

Jenna Dewan Tatum as Freya Beauchamp

Mädchen Amick as Wendy Beauchamp

Rachel Boston as Ingrid Beauchamp

 

The Catch

(IMDB 7.2/10)

2016 – 2017 (2 Seasons)

94dc9066ac08b1b4d4d6045b373512af.jpg (65 KB)

 

Here’s another one that got cancelled after only two seasons aired. This was also one of my favorite show. The show follows a private investigator called Alice Vaughan, who is exposing fraud for a living. At the beginning of the first episode she was eyeing this one world class thief and con who she didn’t even know the identity, or even how she or he look like. Which turns out, this thief and con man that she had been looking for was actually her own fiancée. How exciting right!! Don’t worry I didn’t just spoil you everything. You’d know this from the show’s trailer.

 

Ini satu lagi serial yang di cancel setelah dua season tayang. Serial ini juga salah satu serial favorit ku. Serial ini mengikutins seorang private investigator bernama Alice Vaughan yang pekerjaan nya adalah mengungkapkan kecurangan. Di awal cerita, Alice sedang mengincar seorang pencuri dan penipu kelas kakap yang dia tidak tahu siapa dan bagaimana rupanya. Dan ternyata, orang yang dia cari – cari selama ini adalah tunangan nya sendiri. Ini bukan spoiler kok, dari awal cerita kita memang akan diberi tahu tentang hal ini. Jadi gak perlu khawatir

 

MV5BMjE0MTU2NDY0M15BMl5BanBnXkFtZTgwNTE0NjI2ODE@._V1_SY1000_CR0,0,666,1000_AL_.jpg (119 KB)

MV5BMjE2Mzg0NzQ3NV5BMl5BanBnXkFtZTgwNDg0NjI2ODE@._V1_.jpg (504 KB)

 

Cast:

Mireille Enos as Alice Vaughan

Peter Krause as Christopher Hall

Rose Rollins as Valerie Anderson

Sonya Walger as Margo Bishop

 

Pictures from Pinterest.

 

 

Written by: Feybien Ramayanti