In order to achieve an instagramable outfit from head to toe, you will need not only a good background but also a good outfit in general to show off to. In doing so, you do not always need fashionable, expensive and unique clothes. You could get away with putting on basic pieces, and take your outfit to an entirely new level with accessorising. People tend to forget to put on accessories or simply don’t see the point to. When in fact, accessorising is one of the main key in putting together a fashionable look. You could jazz up a white t-shirt and a pair of jeans look by adding a watch, a pair of dainty earrings, some bangles and dainty necklaces. Without any accessories white t-shirt and a pair of jeans might look so plain. But with the help of accessories this look could appear more fashionable and attractive.

 

Some people might not be a necklace or earrings person, especially guys. It is still a bit rare for guys to wear necklaces or earrings. But other than necklaces and earrings, you could still accessorise your look with other accessories like watches, bracelets or scarves! If you’re new to this accessorising thing, scarves would be a perfect choice for you. You could wear a piece of scarf in a various different way. You do not need many different scarves to achieve various looks. Here today, I would like to show you various ways to wear a lightweight scarf.

 

Untuk mencapai OOTD yang “Instagramable” dari ujung kaki ke ujung kepala, kamu gak cuma butuh background yang bagus tapi juga outfit yang bagus untuk dipamerkan. Kamu gak selalu butuh baju – baju yang fashionable, unik dan mahal. Kami tetap bisa mendapatkan look yang “Instragramable” hanya dengan memakai baju – baju basic aja, asal ditambahkan dengan aksesoris. Kebanyakan orang sering melupakan aksesoris, atau bahkan menganggap aksesoris itu gak penting. Padahal, aksesoris merupakan salah satu kunci penting untuk membuat suatu outfit menjadi fashionable. Kamu bisa membuat kaos putih dan jeans menjadi fashionable hanya dengan menambahkan jam tangan, anting, gelang dan juga kalung.

 

Ada beberapa orang yang tidak begitu suka memakai kalung atau anting, apa lagi para cowok. Namun selain kalung dan anting, kamu bisa memakai aksesoris lain seperti jam tangan, gelang atau syal / scarf. Kalau kamu baru mencoba – coba memakai aksesoris, scarf bisa jadi pilihan tepat nih. Kamu bisa makai satu model scarf dengan berbagai cara. Jadi gak butuh punya banyak – banyak model scarf untuk mencapai berbagai macam look yang berbeda.

 

As a Top

f74108ca72d7802dc3e8da3e38718247.jpg (61 KB)

83f216cc4f414adefb50d09a43e35d92.jpg (66 KB)

 

If you don’t feel like wearing an ordinary top or if you happen to be at some exotic island with the sun pouring down, this could be the perfect choice for you. Wearing a scarf as a top. Yes, this might seem a bit strange and unsecure. But, if you tie the scarf right and put on appropriate support underneath you could def achieve this unique look. When you don’t feel like showing too much skin, you could pair this scarf top with high waisted bottom and a jacket.

 

Kalau kamu lagi pengen memakai sesuatu yang unik dan berbeda atau kalau kamu lagi liburan di pulau yang eksotis, kamu bisa memakai scarf sebagai atasan. Mungkin banyak dari kalian yang berpikir kalau cara ini agak aneh, bakal gak nyaman dan aman. Tapi, kalau kamu mengikat scarf nya dengan benar dan memakai dalaman yang aman pasti akan nyaman aja dan look kamu jadi beda dari yang lain. Kalau kamu merasa look ini terlalu terbuka, kamu bisa memadukan look ini dengan bawahan yang highwasted dan jaket.

 

As a Necktie

33f04363924573918163f511470c42fa.jpg (57 KB)

 

This might be the most popular way to wear a scarf. Wearing it as a necktie. Everybody seems to love wearing a scarf as a necktie. This trend is kinda related to the choker trend. But since the choker trend had died down, it’s time to rock a scarf necktie instead.

 

Ini mungkin cara memakai scarf yang paling popular di banding yang lain. Memakai scar sebagai necktie. Hampir semua orang menyukai dan memakai look ini. Trend ini agak mirip dengan trend choker. Namun karena trend memakai choker sudah mulai menurun, sekarang waktunya untuk ikut serta dalam trend scarf necktie ini.

 

2f6dba66cbdd9aeaf139bfa70af375f4.jpg (67 KB)

50cbb7eb4871473deb81ce69ef2cce3b.jpg (66 KB) 

 

This trend is not only available for girls, but also for guys. I’ve seen many guys rocking this trend for day to day wear.

 

Trend ini gak hanya bisa dipakai oleh para cewek, tapi juga bisa dipakai oleh cowok – cowok.

 

As a Hair Tie

4464b5687d48e69ddca21e8e37557181.jpg (67 KB)

 

Wearing a scarf as a hair tie could be the perfect choice for you who’s not a fan of ugly basic hair ties (I’m with you girls). Even tho cuter looking hair ties has been everywhere lately, those sparkly, glittery looking hair ties aren’t always practical to use. But then, the ugly brown and black hair tie isn’t really attracting either. This is where a scarf could come in handy. After putting your hair onto a bun or a ponytail, you could easily cover the ugly hair tie with a fun pattern scarf. Voila, your hair-do instantly look 10 times better than before.

 

Memakai scarf sebagai ikat rambut bisa menjadi pilihan tepat untuk kalian yang gak suka dengan tampilan ikat rambut yang basic dan gitu – gitu aja. Walaupun udah banyak ikat rambut dengan model – model yang lucu, tapi terkadang ikat rambut yang bermodel – model itu gak praktis. Balik lagi deh ke model ikat rambut yang bosenin. Nah, scarf bisa ngebantu buat nutupin ikat rambut kamu yang ngebosenin. Setelah kamu mengikut rambut kamu sesuai kemauan, kamu bisa mengikatkan scarf diatas ikat rambut kamu. Tatanan rambut kamu jadi jauh lebih cantik dari pada sebelumnya.

 

9ce04bf72d9d0fa09536b1321bd452f8.jpg (56 KB)

 

As a Headband

aada57062fcbbeffc54cc81f29269758.jpg (48 KB)

 

Other than as a hair tie you could use a scarf as a headband. A scarf headband could come in handy when you’re having a bad hair day.

 

Selain bisa jadi ikat rambut, kamu juga bisa memakai scarf sebagai bandana atau headband. Scarf bandana ini bisa membantu kamu saat rambut kamu lagi bad hair day.

 

7ab82d3bcb021711442be634b9d6cfd9.jpg (50 KB)

 

It could also take your outfit into a Coachella or festival ready outfit when you happen to have a festival or any boho event to attend.

 

Bandana scarf juga bisa membuat outfit kamu seperti look ala – ala Coachella atau acara – acara festival lain nya.

 

As a Bracelet and Ankle Bracelet

48f415372c565e074d289bd3f2938dfc.jpg (59 KB)

 

If you tend to got scratches and scars from wearing metal bracelets at the end of the day. Do not worry anymore, because I have the solution for your struggle. Wearing a scarf as a bracelet or ankle bracelet, of course. A scarf would never scratch your hands and feet since it is so soft.

 

Kalau kamu sering terkena luka gara – gara memakai gelang berbahan logam yang kaku, gak usah khawatir lagi. Kamu bisa menggantikan gelang – gelang kamu dengan scarf. Memakai scarf sebagai gelang tangan ataupun kaki pastinya gak akan melukai tangan atau kaki mu karena bahan scarf yang halus.

 

875bc676897ee5e29ffe22352511a7e0.jpg (89 KB)

19b398b47ff74fba5431c66ad093e333.jpg (91 KB)

 

 

As a Purse Accessories

80ca418d0716ce533f16dac8884c9226.jpg (38 KB)

 

 

Tying a  scarf to your bag handle is far classier than those furry key chain. Well, in time when you want your bag to look cute for day to day, furry key chain might help. But, when you happen to have a formal event, you could easily attach a scarf onto your bag to make your look a bit more classy and formal.

 

Mengikat scarf pada pegangan tas tentunya lebih classy dari pada gantungan kunci bulu – bulu yang sedang nge trend itu. Yaa, kalau kamu ingin tas mu terlihat lucu untuk sehari – sehari sih tentunya gantungan kunci bulu – bulu bisa membantu. Tapi untuk acara formal, kamu bisa mengikatkan scarf ke tas kamu untuk memberikan feel yang lebih classy dan formal pada look kamu.

 

Pictures from Pinterest.

 

 

Written by: Feybien Ramayanti